Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаПрес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Пресс-служба ПрезидентаПрес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков
Коментари Харесай

Кремъл счита инцидента с британския разрушител за съзнателна провокация

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Пресс-служба Президента

Прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова дейностите на миноносеца Defender в Черно море за неприемливи и неотговарящи на интернационалното право.

" Ние считаме, че английският миноносец прави провокация. Това е било съзнателна и готова провокация "  - сподели представителят на Кремъл, коментиращ случая в Черно море в средата. Песков акцентира, че Москва смята дейности на Defender за неприемливи и неотговарящи на интернационалното право.

По неговите думи, съветските погранични и въоръжени сили ще се приготвят добре, при положение, че някой се опита да извърши в бъдеще провокации, сходни на случая в Черно море. 

Москва не изключва никакви виновни дейности при положение на продължение на неприемлевите провокации с нарушаване на съветските граници. „ В случай на повтаряне на неприемлевите провокационни дейности, ще има законна защита на границата на Руската федерация “ - сподели той.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков съобщи, че Русия дава правото да се „ бомбардира задачата “ при нарушение на морска граница при война. Представителите на Кремъл добавят, че Москва подхваща дипломатически ограничения.

По-рано на брифинг официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова също съобщи, че Москва прави оценка дейностите против разрушителя на английския флот в Черно море като груба провокация.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР